Yogales Groningen? Wij bieden Restorative Yoga & Yoga/Pilates aan  

 

Restorative Yoga Groningen →

 

Hoe ziet een Restorative Yogales eruit? →

 

Waar is Restorative Yoga goed voor? →

 

Het verschil tussen Yin Yoga en Restorative Yoga →

 

Meditatie en Restorative Yoga →

 

Yoga Groningen met Pilates elementen →

 

Restorative Yoga Groningen

Voorwaarts, en maar doorgaan, surfen van het ene naar het andere, meer informatie dan we fysiek kunnen verwerken. Daartoe gaat ons hoofd altijd 2 stappen vooruit, geen rekening houden met ons lijf, die een veel trager tempo heeft. Anders gezegd is dit ons huidige levensritme. Daarnaast lopen we lopen onszelf voorbij: meer, sneller, fear of missing out. Ook overbelasten wij ons systeem eenzijdig, draaien op stress de balans tussen “fight and flight” en “rest and digest” volledig zoek.

Zodoende zijn er studies die de uitwerking van deze stress op ons lijf aantonen: hoofdpijn, slapeloosheid, problemen met de spijsvertering, maagproblemen, depressies. Daarom is het  van groot belang dat wij pauzes nemen waarin wij rusten en helemaal niets doen. Daarom komt Restorative Yoga je  tegemoet. Al met al is Restorative Yoga voor mensen die een intense ervaring van diepe ontspanning willen ervaren.

Gratis proefles Restorative Yoga? Klik hier

 

Restorative Yoga, zo ziet deze yogales eruit

Bij onze Restorative Yogales in Groningen nemen wij houdingen aan die ons neuromusculair systeem het signaal sturen om te ontspannen. Daarbij ondersteunen we het lichaam met hulpmiddelen zoals o.a. dekens kussens en bolsters. Waardoor prikkels zoals geluid en licht worden gereduceerd en elke houding de tijd krijgt die nodig is om in diepe ontspanning te kunnen raken.

Vervolgens wordt het parasympatische zenuwstelsel gestimuleerd, wat zorgt voor geestelijke ontspanning. Bovendien regelt dit systeem alle basismechanimes die ons lichaam gezond houden: afweer, spijsvertering en hormoonstelsel. Daarmee komen wij geestelijk en fysiek weer in balans door het parasympathische zenuwstelsel te trainen als een spier die vervolgens sneller ingeroepen kan worden in het dagelijks leven.

Waar is deze Yogales goed voor?

yogastudio-groningen

Wij trainen het parasympathische zenuwstelsel als een spier die de kans krijgt in de loop der tijd sterker te worden zodat die sneller ingeroepen kan worden in het dagelijks leven. In andere woorden zou je het een soort “Bodyfullness” kunnen noemen die je in een staat van diepe ontspanning en volmaakte moeiteloosheid brengt.
Daartoe is deze yogales in Groningen geschikt voor mensen die:
* de balans tussen actie en rust willen herstellen
* veel stress ervaren in hun leven
* last ondervinden van slapeloosheid
* kampen met burn-out klachten

Restorative Yoga heeft een positive uitwerking op:

  • Het hervinden van de balans tussen actie en rust
  • Stresspreventie
  • Onrust en slapeloosheid
  • Burn out klachten
  • Depressieve klachten
  • Chronische pijnklachten
  • De verlaging van de bloeddruk
  • Fysieke spanning
  • De versterking van ons immuunsysteem
  • Creativiteit, helderheid en welzijn

Naast al deze voordelen is Restorative Yoga vooral heerlijk om te doen!

Gratis proefles Restorative Yoga Groningen? Klik hier

 

Het verschil tussen Yin Yoga en Restorative Yoga

Deze 2 types van Yoga worden wel eens met elkaar verward.
Zowel bij Restorative Yoga als bij Yin Yoga blijf je langer in een houding. Bij beide yogalessen is de aandacht naar binnen gericht en bij de innerlijke waarneming.
Echter, het doel van beide is anders.

Ook al is Yin Yoga de vorm van Yoga die het meeste bij Restorative Yoga in de buurt komt.
Je zou Yin Yoga de actieve vorm van Restorative Yoga kunnen noemen. Samengevat is het doel van Yin Yoga het stretchen van het lijf om vastzittende energie weer te laten. Daarnaast is het doel van Restorative Yoga de ontspanning van je lijf en de kalmering van het zenuwstelsel.
Bij Restorative verblijf je langduriger dan bij Yin Yoga in houdingen die vooral comfortabel dienen te zijn. Je wordt daarbij met veel meer hulpmiddelen gesteund en gedragen.

Zie hier een film Judith en Lizzie Lasater, de grondleggers van Restorative Yoga over het verschil tussen Restorative Yoga en Yin Yoga:

 

Meditatie en Restorative Yoga

Restorative Yoga opent via de ontspanning van het lijf en de kalmering van de geest de weg naar een meditative staat.

Mindfulness en Restorative Yoga

Bij Mindfulness is de geest de ingang voor meditatie. In Restorative Yoga legt de ontspanning van het lijf de basis voor meditatie. Je zou het daarom ook Bodyfulness kunnen noemen. De ingang via het lijf kan meditatie toegankelijker maken voor mensen die bij meditatie of Mindfulness overgeconcentreerd en gespannen raken.

Zie hier een film van Judith Lasater over het verschil tussen meditatie en Restorative Yoga:

 

Yoga Groningen met elementen van Pilates

In Yoga Pilates combineren wij het beste van beide. Yoga richt zich op en verhoogd bewustzijn van lichaam en geest. Met de fysieke yoga oefeningen ontwikkel je lenigheid, kracht en balans. De ademhaling bij het oefenen speelt een grote rol. In meditatie ervaren wij de eenheid van lichaam en geest en de verbinding met een groter geheel. Yoga heeft een eeuwenoude traditie en is naast de fysieke oefeningen een levensweg.

yogales-groningen

Pilates werd in de jaren 20 van de vorige eeuw ontwikkeld door Joseph Pilates. Op zoek naar een bewegingstechniek die het lichaam sterker kon maken ontleende Pilates elementen uit Oost en West. Wel is waar dat Joseph een aantal oefeningen en het bewuste gebruik van de ademhaling van Yoga haalde. De adviezen en oefeningen uit Pilates zijn heel waardevol bij het ontwikkelen van een goede en gezonde houding, sterke rompspieren (een sterke core) en lange en slanke spieren in armen en benen. Anders gezegd legt Pilates de basis voor het beoefenen van elke vorm van beweging zodat deze bewuster en blessurevrij kan verlopen.
Ten slotte combineren wij Yoga Pilates met oefeningen uit de oorsprong Yoga en Pilates.

Deze yogales met elementen van Pilates is voor mensen die:
* hun lenigheid willen vergroten
* sterke rug en buikspieren willen ontwikkelen
* lange slanke spieren willen ontwikkelen in armen en benen
* geestelijke rust willen ervaren

Gratis proefles Yoga/Pilates Groningen? Klik hier