Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.238.130.97 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
24 berichten.
Anna, 51 jr., receptioniste/kunstenaar Anna, 51 jr., receptioniste/kunstenaar
Restorative yoga is voor mij echt een goede manier om weer bij mezelf te komen. De poses van pakweg een kwartier zijn niet inspannend. Je hoeft niks, alleen maar te zijn. Soms met, maar ook zonder geleide meditatie wordt je teruggebracht naar je lichaam en kun je tot ontspanning komen. Meestal wil ik aan het eind van de les het liefst blijven liggen en heerlijk in slaap vallen?
Jet, 51 jr, projectmedewerker provincie Groningen Jet, 51 jr, projectmedewerker provincie Groningen
In mijn dagelijks leven heb ik moeite met het me kunnen ontspannen. Daarom boekte ik een proefles Restorative Yoga. De proefles was heerlijk. Ik schreef me toen in voor de wekelijkse lessen bij Ewa. Ik vind de lessen heerlijk en ik leer hier spanning los te laten. Na de les slaap ik goed en ook de volgende dag werkt de ontspanning door. De begeleiding van Ewa vind ik heel professioneel, zacht en kalm.
Margreeth Woltjer, 44 jr, werkzaam in de zorgk Margreeth Woltjer, 44 jr, werkzaam in de zorgk
Restorative Yoga is voor mij echt iets om naar uit te kijken in de week. Ik had veel stress en ook drukte in mijn leven. Ik kan moeilijk dingen loslaten. Ik ben van mezelf nogal nuchter en heb niets met zweverige dingen. Ik twijfelde daarom of Restorative Yoga wel bij mij zou passen. Vanaf de eerste keer heb ik een ontspannen gevoel gehad. Je kunt met behulp van de ondersteuning echt ontspannen liggen. Je kunt echt dingen loslaten. Ik denk nauwelijks na over andere dingen als ik lig. De ene keer wil dat wel beter als de andere keer, maar soms kun je helemaal gedachteloos zijn. Sommige houdingen die in het begin minder comfortabel zijn worden het naar mate je loslaat toch ontspannend als je je er aan overgeeft. De nacht na Restorarive slaap ik erg goed en merk ik dat ik veel uitgeruster wakker wordt. Ik ervaar ook lichamelijk veel meer warmte na de les. Echt een soort ontspannen en rozig gevoel.
Ina Post, 64 jr, WMO consulent Ina Post, 64 jr, WMO consulent
Restorative yoga ervaar ik als heel bijzonder. Mijn ervaringen tijdens een les zijn verschillend, dit is afhankelijk van het feit hoe mijn dag was en van de oefeningen. Tijdens de lessen voel ik me gaande weg steeds meer ontspannen. Soms duurt het even voor ik die totale ontspanning ervaar. Ik ben vaak erg moe voor de les. Krijg tijdens - en het werkt door na de les - energie en het gevoel op veren te lopen. Ik weet niet hoe ik dit anders moet omschrijven. Ik voel ruimte in mijn hoofd en in mijn lijf. Ik probeer ook thuis deze totale ontspanning te bereiken maar kom meestal niet bij dat punt. Ewaโ€™s manier van lesgeven en zijn, geven een heerlijke sfeer die ik fijn vind.
Annette Bakker, 60 jr, psychiatrisch gezinsbehandelaar Annette Bakker, 60 jr, psychiatrisch gezinsbehandelaar
Het afgelopen jaar heb ik met veel plezier bij Ewa Yoga /Pilates lessen gevolgd en dat blijf ik ook doen. Ik heb hier voor het eerst kennis gemaakt met Yoga en Pilates. Mijn motivatie om deze lessen te volgen was meer met alle spieren van mijn lichaam te doen en kracht, houding, stabiliteit en ademhaling te verbeteren. Mij meer bewust te worden van de spieren in mijn lijf en deze te verbeteren om een soepeler lijf te krijgen en houden. Ewaโ€™s lessen vind ik mooi en erg goed van opzet. Zeer afwisselend en langzaam opbouwend naar moeilijkere oefeningen. Ewaโ€™s voortdurende en actieve begeleiding in de les tijdens de oefeningen zorgt dat ik mezelf maximaal kan inzetten. Na de lessen voel ik me rustiger in mijn hoofd. Dat ik in de les actief bezig ben met alle spieren kan ik dagelijks merken. Ik ben en blijf soepeler. Ook ben ik minder vermoeid door de week. Soms gebruik ik de oefeningen uit de les in de ochtend om de dag op te starten.
Nienke Kompagnie, 38 jr. voorlichting- en communicatiemedewerker Nienke Kompagnie, 38 jr. voorlichting- en communicatiemedewerker
Ik had al eerder Poweryoga en Pilates gedaan en ik zocht een nieuwe yoga les in de buurt. De combinatie van yoga en pilates sprak me aan. Ewaโ€™s stijl van lesgeven vind ik heel fijn, zij heeft een prettige stem en de oefeningen zijn uitdagend, maar er is ook ruimte voor ontspanning en rustig stretchen. Kortom: er is een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Na de les voel ik me moe en op een prettige manier en ontspannen. Ik heb het gevoel dat ik mijn lichaam uitdaag en en zowel fysiek alsook mentaal sterker wordt. Door de lessen heb ik meer soepelheid ontwikkeld en een relaxed gevoel. Ik let ook beter op mijn houding en ademhaling. Ik ben zeer tevreden, en blij dat ik een yoga les in de buurt kan volgen die me goed bevalt. Het is voor mij een vast moment voor mezelf in de week. Fijn is ook dat er een inhaalavond is, dat komt regelmatig van pas.
Anna, 54 jr., jurist Anna, 54 jr., jurist
Ik ben Yoga bij Ewa gaan volgen omdat ik โ€œbewustโ€ in beweging wil blijven. Het is wonderbaarlijk dat ik me na een uur weer opgeladen voel. Er is veel afwisseling in de lessen, geen les is hetzelfde en we leren er elke keer weer iets nieuws bij. De lessen helpen me meer rust te bewaren in mijn dagelijks leven.
Gail, 38 jr.,Asst. Professor in Early Modern History Gail, 38 jr.,Asst. Professor in Early Modern History
I find "Ewaโ€™s yoga lessons well suited for people who spend many hours on the desk, behind a computer screen. Therefore the exercises that focus on back and spinal-cord are very relaxing and helpful for me. "
Ina, 63 jr., werkzaam in het voortgezet onderwijs Ina, 63 jr., werkzaam in het voortgezet onderwijs
Ewa laat ruimte voor verschillen en heeft aandacht voor iedereen. Ze stemt goed af op de groep en heeft humor. De lessen zijn voor mij een prettige manier om te bewegen en fit te blijven en een rustpunt in de week. Voor de les voel ik me vaak gehaast en moe en na de les heb ik altijd een voldaan gevoel en voelt mijn lijf beter aan. Wat de les met mij doet merk ik in hoe stram mijn lijf wordt als ik een paar weken niet kom. In de lessen heb ik ook geleerd om mijn adem in stressvolle situaties beter te controleren.
Harma, 61 jr., rijksambtenaar Harma, 61 jr., rijksambtenaar
Ik wilde sterker en leniger worden en mijn ademhaling beter leren beheersen. De combinatie van Yoga en Pilates sprak me aan en ook dat de les bij mij in de buurt was. De lessen van Ewa bevallen me goed. Er is veel afwisseling, wij krijgen goede instructies en ik geniet heel erg van de rust. Vรณรณr de les voel ik me vaak moe maar erna tevreden en relaxed. In de loop van de week merk ik dat ik soepeler ben en ook sterker. De ademhalingsoefeningen in de les komen goed van pas. Ook in de duursporten die ik doe heb ik er profijt van. Ik vind het jammer dat ik de lessen straks in de vakantie moet missen.
Marieke, 48 jr Marieke, 48 jr
Ik ben Yoga/Pilates bij Ewa gaan volgen omdat mij de combinatie aantrekkelijk leek. Ik wilde meer core stability ontwikkelen om minder blessuregevoelig te worden bij andere sporten zoals o.a. hardlopen en ik wilde ook leniger worden en beter kunnen ontspannen. Ik vind het lastig om me volledig te ontspannen maar naar mate ik de lessen volg gaat het steeds beter. Na de les voel ik me meestal (zowel fysiek als geestelijk) ontspannen en voldaan. De combinatie van actief bezig zijn en heerlijk ontspannen vind ik heel fijn. De begeleiding van Ewa bevalt mij goed. Zij legt de oefeningen goed uit en ook hoe je de ademhaling met de beweging combineert.
Suzanne, 42 jr Suzanne, 42 jr
Ik had al eerder Yoga en Pilates gedaan. Sinds ik gestopt was met Pilates kreeg ik vaker rugklachten. Daar wilde ik iets aan doen. Ook wilde ik mijn spieren sterker maken.De combinatie van Yoga en Pilates trok me aan. En ook dat de les in de buurt was. De les vind ik heel fijn. Met name de ontspanning die voor mij misschien nog wel het belangrijkste blijkt te zijn. Ook na een hectische dag kom ik ontspannen uit de les vandaan. Ik het het gevoel dat deze les een positieve invloed heeft op de bestrijden van stress en de verbetering van mijn slaap. Ik hoop dat deze les blijft op hetzelfde tijdstip en locatie.
Tanja, 54 jr, informatiemedewerker Tanja, 54 jr, informatiemedewerker
Ik ben de Yoga/Pilates lessen gaan volgen omdat ik last had van mijn rug, vooral stijfheid en om een betere houding te krijgen. Doordat er in de lessen veel op de houding gelet wordt, let ik daar in het dagelijks leven ook veel beter op. Na de les voel ik me lekker ontspannen en soepel. Ik volg de lessen nu al en jaar, een keer per week, en voel me er goed bij. Mijn lijf voelt soepeler aan en mijn houding is verbeterd. De begeleiding van Ewa vind ik heel fijn. Haar les ervaar ik van begin tot eind als รฉรฉn verhaal en het is prettig om naar haar stem te luisteren. Een uur lang in de week ben ik dan alleen met yoga bezig, zonder dat mijn gedachten naar andere dingen afdwalen.
Renate Eevenaar Renate Eevenaar
Piloxing heeft snel een heel goed effect! In een korte tijd heeft Piloxing bijgedragen tot een veel bewustere houding, tijdens de les, maar ook op alledaagse momenten. Rug recht, borst vooruit en bekken goed. Mijn benen en armen voelen strakker en goed getraind aan door de balansoefeningen en het boxen. De kracht- en balansoefeningen vind ik vrij zwaar maar prima zwaar. Het dansen werkt wel goed na de balans- en spieroefeningen. Dan kun je even alles loslaten ook al zouden de dansoefeningen wat meer tempo kunnen hebben zodat de hartslag meer omhoog gaat.
Jennifer van der Wetering Jennifer van der Wetering
(14 jaar) Ik ben met mijn moeder Esther Houtman in 2011 begonnen met Zumba in Uithuizermeeden. Ik vind het heel leuk. Door Zumba ben ik al 12 kg afgevallen! In het begin was het wat lastig maar nu gaat het veel beter. Voor mijn verjaardag heb ik Zumba gehad e ik ga zeker meer oefenen!
Esther Houtman Esther Houtman
Zumba is een heerlijke manier van bewegen...lekker dansen met een glimlach. Ik ben met mijn dochter Jennifer gestart in 2011. Het was eerst even wenne aan al die nieuwe pasjes maar hoe meer je er onthild en hoe langer je volhield des te groter was het genot. En wat een overwinning als je het uur volbracht! Ik heb weer helemaal zin in het nieuwe seizoen!
Karin Heesen en Jorinde Karin Heesen en Jorinde
(moeder en dochter over Zumba en PILOXING) Rugklachten had ik vroeger wel maar die ben ik eigenlijk al kwijt sinds ik bij Move in da Zity aan Zumba begon en structureel meer ging bewegen. (ik doe ook bepaalde oefeningen bij het opstaan). In de tijd dat ik aan Zumba begon draaide ik veel nachtdiensten. Ik had het toen altijd koud. Nadat ik aan de Zumbalessen begon , had ik daar veel minder last van. Sinds een jaar volg ik met mijn dochter Jorinde PILOXING bij Move in da Zity. We genieten erg van de PILOXING lessen van Ewa. Vooral haar enthousiasme maken de lessen leuk. Ook dat Jorinde en ik er samen veel lol in hebben. En dat het Jorinde enorm goed doet. Zij zit veel beter in haar vel na een PILOXING les! Ze werkt er zo hard dat ze nergens anders over na kan denken en dat doet haar goed. Hoewel ik Zumba veel vrolijker vind , begin ik steeds meer lol en uitdaging te zien in PILOXING. Het stabiliteit ontwikkelen vind ik heel leuk. De uitdaging is het om steeds een beetje verder te gaan en te kunnen. Ik merk zeker dat dit ook altijd doorwerkt in uitdagingen in het normale leven. Eerst zou ik zelf nooit voor PILOXING gekozen hebben omdat ik de box-blokken heel raar vond. Nu ik er aan mee doe, begin ik ook te genieten van het โ€˜mogenโ€™ boxen. Even alles er uit gooien! En Jorinde vindt PILOXING gemakkelijker en leuker dan Zumba.
Vera Rutgers Vera Rutgers
Ik ben in 2009 begonnen met Zumba bij Move in da Zity in Uithuizermeeden. Toen het nog Zumba in da Zity hette. De opzwepende muziek en de leuke instructrice hebben het voor mij tot een verslaving gemaakt. Ik kan er niet meer zonder. In 2013 volgde ik zelf de opleiding tot Zumba docente en sta ik nu zelf voor de groep!
Mirjam Rutgers Mirjam Rutgers
Ik zit inmiddels al een jaar op PILOXING in Zuidlaren. Ik vind de combinatie van de drie onderdelen erg leuk en afwisselend. Tegen het einde van de les komt ook een blok met grondoefeningen voor buik en bil. Dat vind ik een goede aanvulling. De kracht van de les zit hem voor mij in de afwisseling, het tempo. Echt lekker zweten en het gevoel dat je wat gedaan hebt. He onderdeel boksen vindt ik erg leuk. Ik houd er goed getrainde armen aan over. He onderdeel Pilates helpt mij bij mijn rugklachten en bij het ontwikkelen van meer stabiliteit.
Henriette Visser Henriette Visser
Voordat ik met PILOXING ben begonnen heb ik me eerst via het internet verdiept in wat PILOXING eigenlijk inhoudt. Bij PILOXING moet je denken aan een mix van pilates voor de flexibiliteit en spierbouw, boksen voor de snelheid en behendigheid รฉn dans voor plezier. Inmiddels ben ik een jaar bezig met PILOXING. Ik word er vrolijk van, krijg er energie van en door de manier waarop Ewa, onze instructrice, les geeft raak ik helemaal enthousiast! Het is ontzettend leuk om met een groep enthousiaste meiden een uur aan de slag te zijn. Ondanks mijn lichamelijke beperking door reuma ben ik toch in staat om heel veel onderdelen van de lessen mee te doen. PILOXING is een intensieve uptempo workout waar je ontzettend veel beweegt. Je hebt echt geen tijd om stil te staan en in hoog tempo wissel je telkens tussen allerlei verschillende pilates-, boks en dansoefeningen. Het lijkt soms wel een beetje op een intervaltraining door verschil in snelheid van de oefeningen. De ene keer gaat het heel snel en bij een andere oefening juist weer rustiger.