Ontwikkeld in 1920 door Joseph Pilates is Pilates een methode die erop gericht is de bewegingen en de krachten in het lijf vloeiender te maken.
Pilates is meer dan een lichamelijke training, het is een methode die de fysieke en mentale controle van je bewegingen vergroot, met name als deze onder de supervisie van een gespecialiseerde coach uitgevoerd worden.

Basisprincipes van Pilates
Concentratie:
Bij Pilates voer je de bewegingen met aandacht voor je lijf en elke specifieke beweging uit.
Controle:
Je voert de bewegingen uit met aandacht voor je lichaamshouding en de positie van alle lichaamsdelen, zelfs de tenen, t.o.v van elkaar
Stabilisatie en versterking van het centrum (core):
Door specifieke oefeningen voor buik, bekken en rug uitgevoerd met aandacht voor de juiste positionering wordt je core versterkt.
Vloeiend bewegen:
Pilates bevordert de ontwikkeling van soeplesse en harmonie in je bewegingen.
Ademhaling:
Bij Pilates coördineer je adem en beweging. Dit bevordert de verdieping van de ademhaling en de de beheersing van de beweging.

Pilates Personal Training:
De Pilates methode baseert op een grondige kennis van de werking van het menselijk bewegingsapparaat. Tijdens een Pilates Personal Training sessie corrigeert de trainer je en leert je het juiste alignment van de oefeningen zodat je deze vanuit de juiste spanning en ontspanning van de verschillende lichaamsdelen kunt uitvoeren.
Of je nu een beginner bent of al gevorderder, een privé les Pilates brengt je altijd een stap verder.
Voor mensen met blessures of fysieke beperkingen worden de oefeningen al naar gelang de individuele mogelijkheden en doelstellingen op maat aangeboden.
Privé lessen zijn ook erg geschikt om je voor te bereiden op het Pilateswerk met toestellen. Of om je sterker te maken zodat je een stap verder komt in je beoefening.
De lessen worden gegeven door Bianca Pratali, professionele danser en Pilates docente en vinden plaats bij je thuis- of werklocatie. Individueel of in groepjes van t/m 3 personen.
Bij een boeking vanaf 5 sessies wordt er een persoonlijk oefenrooster op maakt voor je gemaakt.
Lees meer over Bianca Pratali.
Lees meer over der tarieven van Pilates Personal Training.

  • Aanmelden

    Doe mee met de strippenkaart van je keuze! 10 of 20 strippenkaart!

    Lees meer
  • Speciale Tarieven

    Studenten en scholieren ontvangen korting!

    Bekijk tarieven