Ewa

Ewa_websiteHallo, mijn naam is Ewa. Ik ben de oprichter van Move in da Zity. Bewegen en je lijf ervaren is  van meet af aan heel belangrijk voor mij geweest. Ik was heel gelukkig toen het schoolsysteem van 50 jaar geleden in Duitsland het toeliet dat ik dans als sportvak koos. Het bleek een passie. Met 17 begon ik met Yoga. Ik raakte enthousiast over hoe je met je aandacht en je ademhaling contact kon maken met je lijf en met jezelf. Ik ervoer het als het aanboren van een onvermoede bron van kracht.
Na beëindiging van mijn studie Duitse Taal- en Letterkunde raakte ik in de negentiger jaren in de ban van aerobics. Ook deze bewegingsvorm bracht mij heel sterk bij mijn kracht en liet mijn energie stromen…. De stimulerende kracht van de muziek vond ik geweldig toch miste ik bij aerobics het meditatieve element. Ik ging jarenlang op zoek op het terrein van dans en beweging. Hetgeen ik zocht vond ik uiteindelijk (weer) bij Yoga en ook bij Tai Chi en Nieuwe Dans, een nieuwe tak van de Moderne Dans. Bij Yoga overtuigde mij het gebruik van de ademhaling en bij zowel bij Tai Chi als ook Nieuwe Dans het gebruik van de zwaartekracht. In 1997 absolveerde ik de opleiding tot aerobics docent van de KNGU en ontwierp ik een training waarbij ik aerobics combineerde met lichaamsgewaarzijn en meditatieve ontspanning. De lessen begonnen met oefeningen voor de ontwikkeling van lichaamsgewaarzijn en de energie die tijdens aerobics losgemaakt werd kon tijdens de meditatieve ontspanning inzinken, ervaren en geïntegreerd worden. Ik realiseer mij achteraf dat deze lessen die ik Total Wave noemde de eerste Bodymind lessen waren lang voordat dit een trend werd in de wereld van de sportscholen. De Total Wave lessen vonden destijds gretig aftrek.
In 2008 kwam Zumba op mijn pad. Zumba was heerlijk muzikaal, een soort van conditiedans. Ik raakte enthousiast en richtte in 2009 Zumba in da Zity op waarmee ik Zumba in samenwerking met andere docenten ook naar dorpen in de provincies Groningen en Drenthe bracht.
In 2015 raakte ik in de ban van een nieuwe compacte les die Pilates combineerde met conditietraining: Piloxing. Hierbij vulden conditietraining, dans en Pilates elkaar aan en versterkten elkaar ook. …. En ook Yoga kwam weer in beeld. Zumba in da Zity werd Move in da Zity met een gevarieerder lesaanbod dichter bij huis.
Sinds 2016 en na afsluiting van een opleiding tot Vinyasa Yoga docent richt ik mij nu vooral op Yoga en Pilates. Yoga zie ik als een fijne manier om via ademhaling en beweging in contact te komen met jezelf en aan je geestelijke en fysieke gezondheid te werken. Pilates is voor mij uitermate geschikt om tijdens het trainen een betere houding en lichaamsgewaarzijn te ontwikkelenIn. In 2016 kwamen verder ook na een tijd van te veel druk en stress Mindfulness en Restorative Yoga op mijn pad. Dat werd liefde op het eerste gezicht! Vooral bij Restorative Yoga. Nadat jaren lang doen, presteren en het oprekken van je grenzen voor mij op de voorgrond stonden leerde ik via Restorative Yoga de kracht van het niets doen. Thuiskomen bij gewoonweg “zijn”. In 2017 volgde ik de opleiding tot docent Restorative Yoga bij Judith en Lizzie Lasater. Met Restorative Yoga krijgt het onderdeel dat eerst een bescheiden plaats had ingenomen in mijn Total Wave lessen van destijds nu steeds meer de protagonistenrol. In een tijd van overvolle agenda’s waar wij nauwelijks meer tot rust kunnen komen, in tijden van overprikkeling en ziekmakende stress voelt het als een missie om mensen te helpen in contact te komen met de helende rust en ruimte binnen hunzelf.

Miloushka

Hallo, mijn naam is Miloushka Tjin-A-Kwie. Mijn roots liggen in Curacao, waar ik vanaf heel jong danslessen heb gevolgd en in allerlei dansgroepen heb gedanst. Daarnaast heb ik ook danslessen gegeven en danschoreografieën gemaakt. Bij Move in da Zity en andere sportscholen /sportverenigingen geef ik Zumba. Zumba is voor mij een hele boeiende, gezellige en muzikale manier om fit te blijven. Tijdens een Zumbales breng ik mijn enthousiasme en passie voor dansen over aan anderen en motiveer ik mensen om meer te gaan bewegen. Ik vindt het fijn om een goede sfeer te scheppen zodat iedereen zich thuis kan voelen in de les en op zijn eigen niveau kan meedoen en swingen op heerlijk muziek in een prettige ambiance. Mijn motto: “Zumba is…. Genieten, Ontspannen en Get Fit!”

Mijn missie en overtuiging:
mensen bemoedigen, motiveren en/of coachen om meer uit zichzelf te halen en op die manier ook meer uit het leven te halen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen voor een bepaald doel en met een bepaalde missie is geschapen, maar niet iedereen is in staat of krijgt de kans om het beste eruit te krijgen. “Just call my name and I will be there”!

Bianca

Hi! I’m Bianca and I’m a fitness teacher in the Move in da Zity team. I have been practicing sports since when I was a child but my background comes mainly from ballet, acrobatic and contemporary dance. I am Italian and I live in the Netherlands.
I worked as a professional dancer in the international dance company called eVolution dance theater by Anthony Heinl as dance-captain and soloist dancer for many years and I worked as an aerial dance performer in different events and Italian television programs. Parallel to my career as a dancer I started to teach dance but also others kind of disciplines as Hatha Yoga, Pilates and fitness.
I can’t imagine a life without movement and music! I love my job because it enables me to help other people to stay healthy and feel better.
And from my personal experience I really believe that movement is the best medicine ever!

Nicolette

Hallo, mijn naam is Nicolette. Een jaar of tien geleden is mijn kennismaking met yoga begonnen, maar in. de afgelopen jaren ben ik het steeds vaker gaan beoefenen. Yoga is voor mij een perfecte manier om meer in mijn lijf te komen. Voordat ik begon met yoga was ik vooral veel afwezig. Onder meer yoga heeft me geleerd om me meer bewust te zijn van mijn eigen lichaam. Ik heb een opleiding voor alignment based hatha yoga gevolgd bij Open Yoga in Groningen. Deze vorm van hatha yoga past bij mij omdat het niet uitgaat van de eindpositie, maar van ieders eigen lijf en mogelijkheden. Zelf voelen wat je lijf wel en niet kan. Voor mij persoonlijk erg fijn, met erg stijve hamstrings.
Ik geef een actieve vorm van yoga, met voldoende rust tussendoor. Er is aandacht voor een veilige houding en er zijn verschillende opties zodat iedereen mee kan doen. Moet je je knieën wat meer buigen? Geen probleem. Ondersteuning nodig van een blok? Ook dat kan. Neem de tijd om rustig uit te vinden wat voor jou prettig voelt en welke manier van bewegen bij jou past.
Mijn drive bij yoga is; even uit dat hoofd, lekker in beweging! Kijken waar je grenzen liggen en voelen wat je lichaam nodig heeft.

  • Aanmelden

    Doe mee met de strippenkaart van je keuze! 10 of 20 strippenkaart!

    Lees meer
  • Speciale Tarieven

    Studenten en scholieren ontvangen korting!

    Bekijk tarieven