Zumba →

Power Pilates →

Yin Yoga

Personal Training →

 

Zumba groepsles Groningen

De groepsles voor dansen in Groningen is echt wel Zumba. Zumba is Colombiaans en betekent “snel bewegen en plezier maken”Bij Zumba fitness: een combinatie van fitness en dansbewegingen op wereld- en latinmuziek, zoals Salsa, Merengue, Calypso, Reggaeton, Flamenco en Hip Hop wordt de training een feestje. Zumba fitness is goed voor je vetverbranding, vooral als je het regelmatig doet: ‘Afhankelijk van je lichaam kun je tijdens een uur Zumba fitness wel 500 tot 1000 calorieën verbranden. Bovendien train je je ‘core’ (rompspieren) waardoor je een betere dagelijkse stabiliteit ontwikkelt.

Zumba fitness is anders dan gewone fitness groepslessen in Groningen, omdat je eigenlijk aan het dansen bent. Na een aantal groepslessen heb je de basispassen van de verschillende ritmes onder de knie. De dansjes zijn dan heel goed te volgen. De aanstekelijke muziek werkt heel positief. Het ritme wordt geassocieerd met zomer, zon en gezelligheid, waardoor iedereen ook op een saaie grauwe dag toch blij naar huis gaat. Zumba is dus ook uitermate goed voor je geest! Zumba is – afhankelijk van je conditie – voor iedereen in de leeftijd van 5 tot 65 jaar!

Gratis proefles Zumba Groningen? Klik hier

 

Power Pilates

Het uitgangspunt van Pilates is het kweken van een sterke core en lange spieren in armen en benen. De aandacht ligt bij concentratie, ademhaling en de kwaliteit van de bewegingen. Je versterkt je lichaam, concentreert je op de ademhaling en vergroot je souplesse. Speciale aandacht gaat uit naar je buik, onderrug en bilspieren. In Pilates leer je ook je houding te verbeteren.
Power Pilates is een pittige vorm van de Pilates methode. Tijdens de Power Pilates lessen ligt het tempo en het niveau van de oefeningen hoger. We werken hier gedeeltelijk ook met gewichten. Power pilates doe je als je je lichaam fysiek sterker uit wilt dagen. Ook tijdens de Power Pilates lessen zijn concentratie, nauwkeurigheid en ademhaling belangrijke elementen.

 

Yin Yoga

Yin yoga is een rustige vorm van Yoga. De posities worden langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Een diepe en rustige ademhaling werkt daarbij ondersteunend. Bij Yin Yoga gebruik je je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het is dan ook het relatief rustige karakter van een Yin yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.
Yin Yoga richt zich op de dieper liggende weefsels in het lichaam, de pezen, banden en gewrichten. Deze weefsels reageren beter op langzaam en langer stretchen dan korte en snelle bewegingen.
Door de beoefening van Yin Yoga blijft je lichaam soepel en flexibel. De lessen zijn voor iedereen, van elke leeftijd, met elk lichaam en met en zonder yoga ervaring.
Elke les begint en wordt afgesloten door een diep ontspannende meditatie van lichaam en geest.

  • Aanmelden

    Doe mee met de strippenkaart van je keuze! 10 of 20 strippenkaart!

    Lees meer
  • Speciale Tarieven

    Studenten en scholieren ontvangen korting!

    Bekijk tarieven